Még a gokartba is kell kenőzsír

Egy régi jó barátom vállalkozásába szálltam be úgy két évvel ezelőtt. Ez a vállalkozás nem más, mint egy gokart centerüzemeltetése.  Már teljesen kész volt a cége, csak kellett egy extra ember a beszerzési osztályra. Tudni illik, a kedves barátom Aurél, mindenről gondoskodott, csak arról nem, hogy annyira sikeres lesz az üzlet, hogy nem tud minden munkát ő maga elvégezni.
Remek marketing és szerbezői képességei vannak, sőt a gokartokhoz is ért, de néha kicsit szeleburdi, így jól jövök neki, mint egy társ, Persze nem csak mi ketten vagyunk az cégben, hanem van több pályafelügyelő, oktató és szerelő is. De mi végezzük a háttér munkát.

Pár hónapja történt egy igen csak érdekes eset, egyszer csak teljesen leizzadva és kifulladva rohant be hozzám Aurél, hogy azonnali segítség kell neki, mentsem meg a bőrét. Én lenyugtattam és kértem, hogy higgadtan mondja el, hogy mi a baj, mi történt és hogyan is tudnék neki segíteni. Erre neki kezdett. Elpanaszolta, hogy egy igen fontos esemény lesz a rákövetkező héten, mi szerint egy rendezvényszervező iroda, kiajánlotta a mi gokart pályánkat csapatépítő tréninghez egy nagy autógyártó cégnek. És még nem érkezett meg a kenőzsír szállítmány, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a legújabb autóink versenyképesek legyenek. És potenciális ügyfelek, ráadásul, ha tetszik nekik a program és a rendezvényszervező iroda is elégedett lesz, akkor fölvesznek minket a palettára, egyszóval tökéletesen kell szerepelni. De ha nem érkezik meg három napon belül a kenőzsír, akkor óriási pácban leszünk.

Megkértem ismét, hogy vegyen pár nagy levegőt és nyugodjon le, megpróbálom megoldani valahogy a problémát. Három napon belül lesz itt elég kenőzsír ahhoz, hogy kigördülhessenek a gokartok. Ő hálásan megköszönte, majd kiviharzott, hogy folytassa bokros teendőinek sorát. Én pedig nekiálltam telefonálgatni, internetezi és nemsokára rá is leltem a tökéletes olaj web shopra, ahonnan pillanatok alatt ki is tudtam választani a legmegfelelőbb kenőzsírt, majd pár kattintás és már meg is rendeltem annyit, amennyi a minimum ahhoz, hogy ez a rendezvényen ne okozzon semmi fennakadást. Természetesen nem akartam egy egész új szállítmányt berendelni, csak a szükséges minimumot, de őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam mind ár, mind lehetőségek terén. Óriási szerencsém volt, azonnal rohantam is Aurélhoz, hogy elmondhassam neki, hogy tulajdonképpen egy órán belül megoldottam a problémát és megmentettem a rendezvényt. Ahogy meghallotta, először lefagyott, majd amikor felfogta, hogy mi a helyzet a nyakamba ugrott és elkezdte csókolgatni azt. Majd a heves hálálkodás után megnyugodott és hozzá tette, hogy persze erre is kell várni és ki tudja, hogy megérkezik-e, de talán csak nincs akkora balszerencsénk, hogy két kenőzsír szállítmány is késsen.

Nem is volt. A nagykeres persze jóval csak a rendezvény után érkezett meg, de a web shopos á időben megérkezett. Ez hatalmas megkönnyebbülést jelentett számunkra. Fel is szereltük az autókat és mentek a szerelőkhöz a dobozok. Ők megcsinálták a szükséges munkálatokat, elvégeztük az utolsó simításokat és tárt kapukkal vártuk, teljes harci díszben az ügyfelet. Elképesztően nagy buli volt, mindenki rettenetesen jól érezte magát annyira, hogy egy kis extra borravalót is ott hagytak nekünk a helyszínen. A rendezvényszervezők is nagy elégedettséggel távoztak és azóta is, folyamatosan partnerkapcsolatban állunk és jobbnál jobb rendezvényeket csinálunk együtt. Aurél pedig azóta is annyira hálás nekem, hogy minden év végén busás bónuszt kapok tőle, na meg persze örökös tagsági igazolványt az egész családom részére.