Gokartoztunk a falunapon, majd érdekes emberrel találkoztam…

A hétvégén, falunapon voltam anyumnál, ilyenkor összegyűlik a falu apraja-nagyja. Nagyon szeretem az ilyen programokat. Vannak versenyek, dodzsem, gokart, körhinta, főzőverseny és koncertek is. A családdal gokartoztunk sokat, majd miközben vártam az egyik menetnél a soromra, érdekes dolog történt…

Szóba elegyedtem a gokart kapcsán egy sráccal, és már nem is emlékszem, pontosan hogyan, de szóba jött Ausztria. Tudni kell rólam, hogy nekem régi nagy álmom kijutni Ausztriába és a szállodaiparban dolgozni. Mesélte nekem, hogy ő már a 4. szezonját húzta le Ausztriában házmesterként, illetve a konyhán is sokat dolgozott. Nekem pont ilyen terveim voltak. Mint minden jó magyar, megkértem, hogy segítsen elindulnom. Nem munkát ajánlott, hanem segítséget.

Itt van az a weboldal, amit Tomi, a gokartos srác ajánlott. Ez a cég ausztriai munkavállalással foglalkozik, ő is a Tiroli Álláskereső segítségével jutott ki Ausztriába még 2 évvel ezelőtt. Azóta is ezen a helyen dolgozik és gyakorlatilag csupa jót mesélt csak a cégről, a Tiroli Álláskeresőről. Mivel a német nyelvvel nekem különösebb gondom nincs, így Tomi szerint biztosan fognak tudni segíteni nekem, mert igazából ez az egyetlen feltétel, viszont ebből nem engednek. Azért kell a német, mert ez egy pályáztató cég, és a pályáztatást követően tudni kell fogadni a munkaadók leveleit, telefonhívásait, csak így lesz sikeres ez a folyamat.