Gokartozni mentünk a barátaimmal

A barátaimmal nemrég gokartozni voltunk. Mindannyian szeretünk vezetni, ezért gondoltuk, hogy mindannyian élvezni fogjuk ezt a programot, szóval nem gondolkoztunk rajta sokat, elmentünk és nagyon élveztük. Miközben a gokart pályára mentünk, láttuk az út mentén néhány olyan családi házat, aminek valami volt a tetején, vagyis hát a háztetőn. Egyik barátom hirtelen nem tudta hova tenni a dolgot, és nem esett le neki, hogy ezek napelem rendszerek, amiket a családi házak tetején látunk. Úgyhogy szinte gondolkodás nélkül feltette a kérdést, hogy ezek mik lehetnek. Felvilágosítottuk, hogy ezek mind napelem rendszerek, ezeket használják azok, akik azokban a házakban laknak.

napelem megtérüles

Valószínűleg elfelejtette, hogy a mi házunk tetején is megtalálhatóak ezek a napelemes panelek, de aztán rájött magától is erre a tényre. Igaz, ő nagyon ritkán jár nálunk, mert sokat van úton, külföldre is sokat utazik a munkája miatt, szóval nem csodálom, hogy elfelejtette, hogy nekünk is van. Na, mindegy. Közben eszembe jutott, hogy lassan nekünk is kellene egy nagytakarítást tartani a házban kívül és belül is, és a napelemes paneleket is le kellene már tisztítanunk, hiszen azokat is ugyanúgy le kell pucolni. A napelem megtérülés mellett még egyéb hasznos dologgal is jár, hiszen azt mindenki tudja, hogy az alternatív energiák használata környezetvédő, ezért is nagyon közkedvelt az emberek körében. Nálunk is ez volt az egyik ok, amiért úgy döntöttünk, hogy napelem rendszert szeretnénk telepíttetni a házunkra.

Amikor aztán odaértünk a gokart pályára, mindenki teljesen izgatott lett és már alig vártuk, hogy végre elkezdjük a mókát. Nagyon jól éreztük ott magunkat egész végig, és még haza sem mentünk, de már terveztük, hogy ismét eljövünk majd. Hazafelé is szóba került a napelem rendszer használata, egyik barátom mondta, hogy múltkor az én szüleimmel beszélgettek az ő szülei, és beszéltek a napelemről is, lehetséges, hogy ők is majd nem sokára feltelepítik a házukra a napelem rendszert. Persze sokan mondják, hogy jó dolog, de nincs annyi pénzünk, hogy felszereltessék, de én úgy gondolom, hogy a befektetett pénz megtérül, és ez egy hasznos befektetésnek számít. Majd egyszer én is fogok napelem rendszert használni a saját házamon, ez fix. Csak előbb el kell költöznöm a szüleimtől a saját házamba, ami még elég messze van, hiszen nem tudok egyelőre annyi pénzt spórolni, hogy egy házat tudjak venni. Főleg nem egyedül. Mindig is úgy képzeltem amúgy, hogy majd, amikor családom lesz, akkor egy szép kertes házban fogunk lakni és lesz egy kutyánk is. Én nagyon jó dolognak tartom, hogy egy gyerek úgy nőjön fel, hogy van házi állata a családnak. Én is így nőttem fel, kiskorom óta Morzsi velünk van.

Egyelőre nem tervezem, hogy házra gyűjtök, mert elutazom külföldre egy évre, hogy külföldön is kipróbáljam magam és megnézzem, hogy milyen lehetőségeim vannak, szóval most erre kell spórolnom. Hiszen üres kézzel, vagyis üres pénztárcával nem lehet külföldre menni. Szépen lassan kezd amúgy a dolog összeállni, már sikerült állást is találnom ott, ahova megyek majd.

Eddig azon voltam, hogy a jogosítványomat meg tudjam szerezni, szerettem volna, ha én fizethetem magamnak az egészet, és sikerült is annyi pénzt összespórolnom, a jogosítványom is megvan, és sokat szoktam vezetni, a gokart is pontosan emiatt volt olyan élvezetes. Szeretem az ilyen programokat, amikor nem csak ülünk valahol, például egy moziban, hanem csinálunk is valamit, és új élményeket szerzünk. Kitaláltuk, hogy kirándulni is elmegyünk közösen, és egy kisebb faházikót kibérlünk egy erdő közepén, egyelőre ez még csak tervezés alatt van, de nyáron mindenképp el szeretnénk menni a többiekkel egy ilyen kisebb túrára. Úgyhogy tényleg elmondhatom, hogy nagyon jó baráti társaságom van, szeretünk együtt lenni és közösen új élményeket szerezni.