Autógumival a felelősségteljessé válás útján

A legpazarabb gyermekkorom volt, apukámnak volt egy gokart pályája és szó szerint ezen a pályán nőttem fel. Imádtam vezetni, imádtam versenyezni az unokatestvéreimmel, hat évesen már teljesen egyedül vezethettem a pályán. Mi más mutathatta igazán, hogy mekkora hatással volt az életemre apám pályája, mint az, hogy autóversenyző lettem. Tizenöt évesen már sorra nyertem a tini futamokat, aztán felnőttként is uraltam a pályát. Akkoriban már csak szórakozni jártam édesapám gokart pályájára, mindig versenyeztem az öreggel és néha hagytam, hogy győzzön. Aztán, ahogy telt, múlt az idő, egy másik dolog is igen fontos szerepet kapott az életemben: a kedves feleségem szült nekem egy ikerpárt. Felmondtam az autóversenyzéssel, hiszen már jó pár komolyabb balesetem is volt a gyerekeim születését megelőzően, de akkor már nem mertem kockáztatni.

Ezzel a múlttal, el sem hiszitek, hogy mekkora probléma elé kerültem az autók terén. Régebb a saját autóm minden ügyes bajos dolgát (is) a menedzserem intézte, de ezúttal, hogy jómagam versenykommentátori szakmára váltottam, és menedzser nélkül maradtam, saját magam kellett intéznem az ügyeimet. Miután megtudtam, hogy terhes a feleségem, és felhagytam a versenyzéssel, az első dolog, amit eladtam az az autóm volt: szerettem, de sportautó révén csak ketten fértünk el benne, ami nyílván nem elég egy családnak. Izgatott voltam, hogy végre apa leszek és abban láttam a legnagyobb feladatomat, hogy sikeresen válasszak családi autót, olyat, ami évekig bírni fogja, és amiben a gyermekülésekkel is kényelmesen el fogunk férni, ráadásul olyat, ami még jól is néz ki.

Több hetes gondolkodás és fontolgatás után, december közepén meg is vásároltam az autót, de a nagy izgalomban megfeledkeztem egy rettentően fontos dologról, ami csak tavasszal jutott az eszembe. Elfeledkeztem a nyári gumikról. Közben felújítottuk a házat és a babaszobát is előkészítettük, na meg az autót is megvettük, szóval anyagilag picit szorosabban álltunk már, tehát eléggé beijedtem, hogy hol fogok jó árban nyári gumit találni a személyi autónkra. Már csak egy hónap volt az ikrek születéséig, a feleségem annyira izgult és olyan fáradékony volt, hogy abszolút nem akartam ezzel a problémával is terhelni, úgyhogy úgy döntöttem, hogy megoldom én. Akciós 205 55 r16 nyári gumi árakra volt szükségem, másképp nem tudtam volna megfizetni. Attól tartottam, hogy tavasszal már nehezen találok ilyesmit, hiszen épp akkor van a szezonja és nyár közepe fele fogják majd csak levinni az árakat, hiszen akkor már mindenki bevásárolt. Érezhető volt a gondolkodásomon, hogy eddig minden ilyesfélét intéztek helyettem és nem kellett törődnöm vele. Szerencsére találtam egy remek autógumi webshopot, ahol akciós árak voltak az összes márkájú 205 55 r16 gumira. A márkákat már ismertem, tudtam, hogy melyik mire képes, hiszen mégiscsak autóversenyző voltam, akkor is, ha a lustább fajta. Sikerült találnom egy megfelelőt, ami árérték arányban is tökéletes volt és azonnal megrendeltem. Házhozszállítással kértem a csomagot, hamar meg is érkezett. A futár annyira jó fej volt, segített átrakni az én csomagtartómba a gumikat és azonnal indultam is vele édesapám egyik nagyon jó barátjához, aki autószerelő volt. Néhány óra alatt átrakta a gumikat, és nagyon meg volt elégedve az árával. Azt mondta, hogy még sehol nem talált ilyen minőségi gumit, ennyire jó áron és el is kérte tőlem a gumidiszkont.hu elérhetőségét. Nem is hitte el, hogy véletlenül találtam az oldalra, nagyjából fél óra keresgélés után, amikor ő estéket szokott tölteni a keresgéléssel és soha nem talál semmi használhatót. Nem akartam mondani neki, de ez azért fordulhatott elő, mert nem nagyon ért az internethez szegény öreg, pont, mint az én apám. No de nem gond, én is boldog voltam az új nyári gumikkal az autómon és ő is az új tudásával.

Három hétre rá megszülettek az ikrek és én voltam a legbüszkébb apuka. Tudom, hogy a gyereknevelés messze nem csak annyiból áll, hogy tudni kell mikor és honnan lehet nyári gumit beszerezni, de azért örültem annak, ami történt, hiszen éreztem, hogy mindenféle feladatra készen állok, és szívesen megcsinálom. Azóta a lányok már nyolc évesek és már mindketten vezetnek a nagyapjuk gokart pályáján.