Apja fia, avagy a pasis hobbikról röviden

A fiam már régóta mondogatja nekem, hogy szeretne egy hobbit, ami nem más a gokártozás. Nagyon szereti az autókat, és úgy gondolja, hogy mivel még nem vezethet autót, ezért a gokárt lesz az ő sportja. Én minden oknál nélkül elleneztem ezt, pedig én ugyanezt csináltam, csak én motorozni szerettem volna. A motorozás volt számomra olyan, mint Olivérnek az autózás. Emlékszem még a napra, amikor az apám elvitt motorozni, és még arra napra is tisztán emlékszem, amikor megkaptam az első motoros csizmámat karácsonyra. A motorozás azóta is kitart nálam, mai napig van motorom, elég komoly felszerelésem is van hozzá. Itt a motoros csizmára, motoros dzsekire, ami természetesen protektoros, illetve a motoros öltözékre, és a bukosisakra gondolok. Miután ebbe belegondoltam, rájöttem, hogy nem foszthatom meg Olivért a gokartozástól, hiszen neki ez legalább akkora szenvedély, mint nekem ennyi idősen a motorozás volt, és amilyen szenvedély a motorozás maradt is a számomra. Éppen ezért be is irattam a fiamat gokártozni, és most már teljes mértékben támogatom őt. Azt szeretném, ha akkora öröm lenne a gokartozásban, mint nekem régen és most a motorozásban. Ha valóban ez az, amit szeretne csinálni, akkor muszáj mellette állnom és támogatni őt az álmaiban.

 

Mint ahogy már említettem nagyon mély nyomokat hagyott bennem az, amikor megkaptam életem első motoros csizmáját karácsonyra a szüleimtől. Természetesen utána még többször vettek nekem motoros kiegészítőket, de 20 éves koromtól kezdve ezeket már én finanszíroztam. Sok pénzt nem tudtam erre áldozni, de mindig igyekeztem biztonsági szempontok alapján választani motoros öltözéket. Pár éve volt az első alkalom, hogy komolyabb felszereléts tudtam magamnak vásárolni. Ennél az alkalomnál nagyon is jól tudtam, hogy hol fogok vásárolni, számomra ez nem volt kérdés. Hosszú évek óta figyelem a különböző motoros üzleteket azért, hogy amikor eljön az én időm, és lesz annyi pénzem, akkor a legjobb helyen tudjam elkölteni Mindenből tudtam, hogy milyet szeretnék venni, egyedül a motoros csizma volt az, aminél a segítségre volt szükségem. Így hát el is mentem a Shox-ba, ami nem mellesleg Magyarország legnagyobb túra motoros áruháza. Itt a személyzet nagyon segítőkész volt, sok tippet adtak, hogyan is kell jó motoros csizmát választani. Őszintén mondom, hogy nagyon jó élmény volt, és maximálisan elégedett vagyok a kiszolgálással, és a termékkel.

Most ezt annak mondom, aki nem motorozik, hogy ők is tudják. A motoros csizma óriás nagy szerepet játszik a motorozásban, mert ugye a lábunkkal váltunk, és ezért fontos, hogy olyan motoros csizmát válasszunk, ami a leginkább passzol a lábunkhoz és könnyebb benne váltani.

Én nagyon jól tudom magamról, hogy nem vagyok egy könnyű eset, de az ott dolgozó emberek komoly türelemmel álltak hozzám, nem éreztem azt, hogy csak feltartanám őket.

De legalább a bukósisak kiválasztásában, motoros dzseki megvételében nem volt sok dolguk velem, mert nagyon jól tudtam, hogy pontosan melyik terméket szeretném megvenni. Szeretném még elmondani, hogy számomra pontosan mit is jelent a motorozás. Nekem azt jelenti, hogy végeláthatatlan szabadságot kapok, és teljesen el tudok merülni a gondolataimban. Miután ez a gondolat is átfutott bennem, már tudtam, hogy nem állhatok Olivér, és az ő álmai útjába. Sőt, ez lenne a legrosszabb, amit tehetnék vele.