Amikor végül a közös szenvedély segít meghozni a döntést

A párommal imádunk gokartozni, így hiába tagadnánk, hogy az új lakásunk kiválasztásánál sokat nyomott a latban, hogy melyikhez volt legközelebb található gokartpálya. Mindketten gyerekkorunk óta űzzük ezt az extrém sportot, én régebben versenyekre is jártam, de mióta volt egy kisebb balesetem, ahol kiment a térdem tinikoromban, akkor olyan sokáig fel kellett függesztenem a versenyzést, hogy már nem folytattam tovább. Így megmaradt hobbinak. Egy ilyen pályán ismerkedtem meg a mostani párommal, akinek szintén szenvedélye a gokart, így érthető, hogy fontos számunkra a kikapcsolódásnak ezen fajtája.

A nextapro.hu oldalon hatalmas a választék mindenféle áruból

Amikor elkezdtünk közösen lakást keresni, több szempontot vettünk figyelembe. Legyen minimum háromszobás (gondolunk a jövőre), világos, jó infrastruktúrával rendelkező városrészen helyezkedjen el, ne legyen magas rezsi, szóval csak a szokásos szempontok. Többféle oldalon keresgéltük a hirdetéseket eladó lakásról, de végül a nextapro.hu-n találtuk meg az esélyes jelölteket. Rögtön megtetszett az oldal az átláthatósága miatt. A hirdetések kategóriákba vannak szedve, rengeteg típusú eladó tárgyat, sőt, még állatokat is lehet itt találni. Tényleg mindenki megtalálhatja itt a számára szükséges dolgokat. Vagy a másik oldalról pedig mindenki felrakhatja azokat a dolgokat, amiket szeretne eladni. Az ország egész területéről töltenek fel hirdetők termékeket.

eladó lakás

A keresési szűrőbe beírtuk az ingatlan típusát és a települést, ahol szeretnénk lakást venni. Sok találatot adott ki az oldal, elsősorban az ár és a feltöltött képek, valamint az elhelyezkedés alapján kezdtük el feltérképezni az eladó lakásokat. Volt itt rengeteg gyönyörű eladó lakás a város legkülönbözőbb pontjain, úgyhogy bőven volt miből válogatni szerencsére. Azok iránt a lakások iránt voltunk a legnagyobb bizalommal, ahol több képet is feltöltött a hirdető. A legjobb, ha van külön kép minden helyiségről, esetleg a kilátásról, de van, aki az alaprajzról is tölt fel képet.

A lakáskeresés nehézségei és hátulütői

Volt egy pár esélyes eladó lakás, ami nagyon megtetszett nekünk. Fel is hívtuk a hirdetőket. Az egyikről sajnos kiderült, hogy már eladták a lakást pont aznap, csak még fent maradt a hirdetés… És ez volt az egyik legjobban tetsző lakás, úgyhogy eléggé mérgesek voltunk. Nem baj, a többi még elérhető, szóval van remény. Nem akartunk nagyon messze költözni a belvárostól, viszont a forgatag közepében sem lenne jó lakni. Ezért egy tömegközlekedési csomóponthoz közeli lakást kerestünk egy valamennyire kijjebb eső, tiszta, szép kerületben. Két lakás maradt, ami megfelelt ezeknek a kritériumoknak.

Persze végül nem maradtunk lakás nélkül, az utolsó pillanatban egyértelmű lett, mit válasszunk

A következő héten meg is látogattuk ezeket a hirdetőket az eladó lakásban, hogy megtekinthessük személyesen is. Mindkettő nagyon szép volt, és ha volt is bennük valami pici hiba, az a hiányosság az egyikből megvolt a másikban. Így nagyon nehéz volt a döntés, sokat haboztunk. Amikor mentünk hazafelé azon morfondírozva, hogy melyik lakás lenne az ideálisabb, egyszer csak megpillantottunk egy gokart pályát. A második lakáshoz volt nagyon közel, amit aznap megnéztünk. Egyszerre pillantottunk egymásra cinkos tekintettel, és egyből eldőlt, hogy melyik lakás nyeri a versenyt. Rögtön felhívtam a hirdetőt, hogy döntöttünk: megvesszük a lakást. Vissza is mentünk megírni a szerződést és végre egy saját bejáratú, gyönyörű lakás boldog tulajdonosai lettünk.